۳ نکته برای داشتن حال خوب
نکته اول: اتخاذ یک سبک زندگی سالم
۱- ورزش حال شما را خوب میکند. ورزش باعث تحریک ترشح هورمونهای شادی در بدن میشود. ترشح اندروفین حس درد را کاهش میدهد و نوراپی نفرین میتواند به تنظیم خلق و خو کمک کند. علاوه بر این، ورزش و تمرین منظم باعث میشود احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید.
- حداقل برای مدت نیم ساعت و پنج روز در هفته، ورزش کنید تا تأثیرات فوق العاده روحی و روانی ورزش کردن را به خوبی حس کنید.
- نیاز نیست حتما در یک باشگاه یا کلاس ورزش ثبت نام کنید. برای جریان یافتن مواد شیمیایی و هورمونهای شادی در خون، معمولا تنها چیزی که لازم دارید، یک پیادهروی ساده و سریع است.
۲- رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم به طور کلی کمک میکند بیشتر احساس تندرستی کنید چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی، اما برخی از ویتامینها و مواد معدنی به ویژه برای بهبود خلق و داشتن حال خوب کمک کننده هستند. برای مثال ویتامینهای گروه ب احتمالا میتوانند به بالا رفتن خلق کمک کنند، بنابراین سبزیجات سبز زیاد مصرف کنید. همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی و تخم مرغ، میتواند به بدن شما کمک کند تا از خود در مقابل اثرات استرس شدید محافظت کند.
- برای ارضای تمایلتان به مصرف شیرینی، هر روز دو تکه شکلات تلخ میل کنید. نشان داده شده است که شکلات با حداقل ۷۰٪ کاکائو باعث کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در بدن میشود.
۳- خوب بخوابید. کمبود خواب میتواند باعث تحریک پذیری و پایین آمدن خلق شود. خواب با کیفیت انرژی را افزایش میدهد و به شما در مدیریت استرس کمک میکند. مقدار مطلوب خواب برای هر فرد متفاوت است، اما برای بیشتر بزرگسالان بین هفت تا نه ساعت خواب کافی است.
- خواب بیشتر از هفت تا نه ساعت، به طور کلی باعث بهبود حال و هوای شما نمیشود و حتی ممکن است شما را دچار افسردگی یا خستگی کند.
۴- یاد بگیرید که چگونه افکار منفی خود را تغییر دهید. نسبت به افکار و گفتاری که منفی و بدبینانه هستند و حس شکست و ناامیدی در شما ایجاد میکنند، آگاه باشید و آگاهانه آن افکار را با فکر مثبت جایگزین کنید. اصلاح افکار نادرست و منفی باعث میشود فرصت بیشتری برای شادی و موفقیت به دست آورید. برای مثال:
- اگر فکر میکنید: «این پروژه خیلی بزرگ است. من هرگز آن را تا موعد مقرر به پایان نمیرسانم»، سعی کنید فکر خود را به نحوی تغییر دهید که شما را به سمت موفقیت بکشاند. میتوانید به جای آن بگویید: «این یک چالش خواهد بود، اما اگر من وظایفم را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کرده و زمان خود را مدیریت کنم، این کار را انجام خواهم داد.»
- اگر دوست شما از کوره در رفت و فکر کردید: «او از من متنفر است»، در فکر خود تجدید نظر کرده و آن را با چیزی شبیه به این جایگزین کنید: «من میدانم که دوران پر استرسی را میگذراند و احتمالا نسبت به نگرش و رفتار خود آگاه نیست. پس این واکنش او ارتباطی با من نداشت.»
بازنگری افکار، تلاش آگاهانهای است که میتواند به شما کمک کند لحن گفتگوی درونی خود را به چیزی مثبت، حمایتی و مهربانانه نسبت به خود، تغییر دهید؛ در واقع راهی برای رهایی از افکار منفی است!
نکته دوم: شادی را یک عادت کنید
۱- لبخند بزنید، حتی اگر چنین حسی ندارید. به نظر میرسد حالات چهره تا حدی بر خلق و خوی ما اثر دارد، اگرچه دانشمندان دلیل آن را کاملا درک نکردهاند، اما عمل لبخند زدن ممکن است احساس شادی را به ما القا کند، پس برای داشتن حس و حال خوب مرتبا لبخند بزنید.
- هرچه بیشتر لبخند بزنید دیگران بیشتر به شما لبخند میزنند. این امر همچنین باعث بهبود خلق و خویتان شده و تعاملات اجتماعی را دلپذیرتر میکند.
۲- به موسیقی شاد و الهام بخش گوش دهید. موسیقی شاد میتواند فورا روحیه شما را بهبود بخشد و باعث میشود نسبت به ویژگیهای مثبت محیط و آدمهای اطرافتان بیشتر آگاه شوید. سعی کنید روز خود را با گوش دادن به موسیقی شاد شروع کنید.
- هدفون را با خودتان همه جا ببرید تا اگر لازم شد در طول روز بتوانید با گوش دادن به یک موسیقی خود را سر حال نگه دارید.
۳- سرگرمی مورد علاقه خود را پیدا کنید. هر روز کمی از زمان خود را به انجام کاری اختصاص دهید که به آن علاقه دارید و از انجام آن لذت میبرید. این کار همان حسی را به شما میدهد که میخواهید و باعث میشود برای مدت کمی هم که شده، از استرس دور شوید.
- اگر نوعی سرگرمی را شروع کنید که شما را به طبیعت بکشاند سود بیشتری خواهید برد و در واقع با یک تیر دو نشان خواهید زد. گذراندن وقت در طبیعت به داشتن خلق مثبت و حس و حال خوب کمک میکند.
۴- به طور منظم مدیتیشن کنید. مدیتیشن به مدیریت استرس و بهبود روحیه کمک میکند. هر روز ۲۰ دقیقه برای مراقبه و مدیتیشن وقت بگذارید. در مواقع استراحت نیز با مدیتیشن، ذهن و جسم خود را آرام کنید.
- مدیتیشن نیاز به تمرین دارد، بنابراین صبور باشید.
- برای تمرین مدیتیشن، مکانی آرام پیدا کنید.
- چشمهای خود را ببندید یا روی یک شی مرکزی مانند یک شعله شمع متمرکز شوید تا حواس پرتی دیداری خود را کاهش دهید.
- توجه خود را روی تنفس خود متمرکز کنید. برای مقابله با حواس پرتی میتوانید دم و بازدم خود را بشمارید.
- برای مدیتیشن حرفهایتر میتوانید در یک کلاس مدیتیشن یا یوگا ثبت نام کنید.
۵- یک دفترچه سپاسگزاری درست کنید. در پایان هر روز، همه مواردی را که باید به خاطر آنها قدردان باشید در دفترتان یادداشت کنید. این کار کمک میکند تا نگرش مثبت و حس و حال خوب خود را تقویت کنید.
- میتوانید نوشتههای خود در دفتر شکرگزاریتان را با دیگران مخصوصا کسانی که نامشان را در این دفترچه آوردهاید، به اشتراک بگذارید.
نکته سوم: مشارکت
۱- شبکه اجتماعی خود را گسترش دهید. ارتباط با دیگران، حس ارزشمندی را در شما افزایش میدهد و احساس تعلق و پذیرش ایجاد میکند که هر دوی اینها میتواند به بهزیستی و خوب شدن حالتان کمک کند. با دیدارهای دورهای، روابط با دوستان و خانواده خود را حفظ و تقویت کنید. در بین برنامه هفتگی خود زمانی را به زنگ زدن و دیدار از یک دوست یا اعضای خانواده و فامیل خود اختصاص دهید.
- میتوانید برای یک پیادهروی در طبیعت با دوستانتان برنامهریزی کنید.
۲- به یک باشگاه یا تیم بپیوندید. با پیوستن به یک کلوپ یا باشگاه ورزشی، میتوانید یک سرگرمی یا ورزش جدید را امتحان کرده و با دیگران معاشرت کنید. با این کار هم از اوقات فراغت خود لذت برده و هم حس تعلق به گروه باعث میشود روحیهتان بهبود یابد.
۳- به دیگران کمک کنید. کمک داوطلبانه به دیگران، عزت نفس شما را بهبود میبخشد و به شما کمک میکند تا نگاه جدیدی به دنیا و به خودتان بیندازید. درک اینکه شما چیزی برای بخشیدن به دیگران دارید، به شما کمک میکند تا توجه بیشتری به نقاط قوت و منابع خود داشته باشید و همین روحیه شما را بهبود میبخشد.
- برای پیدا کردن فرصتهای کمک دواطلبانه میتوانید به سازمانهای مردم نهاد (NGO) و مراکز خیریهای که در سطح شهر وجود دارند، مراجعه کنید یا آنها را به صورت آنلاین بیابید.
۴- رفتارهای نوع دوستانه داشته باشید. مهربانی کردن با دیگران یک راه فوق العاده و سریع برای داشتن حس و حال خوب است، بدون اینکه لازم باشد به فعالیتی مداوم متعهد شوید. لازم نیست کارهای خاص یا بزرگی انجام دهید. کارهای کوچک مانند خرید کردن از یک دستفروش، دادن ناهار خود به یک بیخانمان و… همه میتواند رفتارهای نوع دوستانهای باشد که حال شما را خوب میکند.
- با خودتان قرار بگذارید که هر روز یا هر هفته تعداد مشخصی رفتار نوع دوستانه انجام دهید.
- هر عمل را بنویسید و توضیح دهید چه حسی در شما ایجاد کرد که باعث شد حالتان خوب شود.
یکی از برترین روشهای درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظهای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.
در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارها به وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.
با ما تماس بگیرید
۲۲۰۰۴۶۲۰
چگونه حس و حال خوب داشته باشیم؟