خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، معمولا به ایفای وظایف متعددی می پردازد. ماهیت این کارکردها و سطح اجرای آن از یک فرهنگ به فرهنگ دیگر متفاوت است.
-
نظام بخشیدن به رفتارهای جنسی و تولید مثل
انسان در عین حال که یک موجود اجتماعی است یک موجود زیستی نیز هست و بدین لحاظ دارای علایق جنسی و تمایلاتی است که باید ارضا شود. روابط جنسی دارای یک هدف و کارکرد عملی است و آن جانشین ساختن اعضای جامعه و استمرار نسلهای مختلف از طریق زاد و ولد طبیعی است.
-
مراقبت و نگهداری کودکان، معلولان و سالمندان
خانواده در مرحله ی اول مسئول نگهداری کودک از لحاظ جسمانی و اقتصادی است؛ زیرا آنها قادر نیستند وظیفه ی خود را نسبت به خود، به تنهایی انجام دهند. افزون بر آن، خانواده به لحاظ سنتی مسئول نگهداری از معلولان و تأمین معیشت سالمندان است.
-
اجتماعی کردن کودکان
خانواده، در طول تاریخ حیات بشری نخستین مؤسسه برای اجتماعی کردن جوانان و نوجوانان بوده است. خانواده پس از تولد فرزند برای یک مدت نسبتا طولانی، تنها گروهی است که کودک با آن تماس مستمر دارد. به همین دلیل خانواده در شکل گیری وجهه نظرها، ارزشها و باورداشتهای کودک نقش اصلی را بر عهده دارد و بر نوع روابطی که فرد با عوامل و نهادهای اجتماعی دیگر دارد، تأثیر می گذارد.
-
تثبیت جایگاه اجتماعی و تعیین پایگاه ها
همه ی جامعه هایی را که تاکنون شناخته ایم، وارث قواعد و نظامی بوده است که جایگاه و پایگاه اجتماعی کودک، در خصوص تبار او را مشخص ساخته، منسوبان و خانواده ای را که شخص بدان تعلق دارد تعیین می کند. یک نوع از نخستین قواعد تبار موجود در جامعه ها عبارت است از پدر تباری، مادر تباری و دو تباره.
-
فراهم کردن امنیت اقتصادی
از نظر سنتی، خانواد مسئول پاسخگویی به نیازهای اقتصادی و اساسی اعضای خود بوده است. خانواده جامعه ی کشاورز، هم به منزله ی یک واحد یکپارچه ی تولیدی، محصولات و خدمات مورد نیاز خود را فراهم می کند و هم برای پاسخگویی به نیازمندی های افرادی از خانواده که قادر به کار کردن نیستند، کار می کند.
یکی از برترین روشهای درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظهای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.
در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارهابه وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.
با ما تماس بگیرید
۲۲۰۰۴۶۲۰
منبع: مبانی جامعه شناسی، نوشته ی بروس کوئن، ترجمه ی دکتر غلامعباس توکی و رضا فاضل