افراد باهوش چه ویژگیهایی دارند؟
هوشمندانه تصمیم میگیرند
- توانایی اتخاذ تصمیمهای درست و هوشمندانه، به داشتن نظم و تمرکز دائمی نیاز دارد. افراد باهوش به خوبی میدانند هر کاری انجام دهند، عواقبی در پی دارد و هر تصمیمی که در هر لحظه از زندگی خود میگیرند، باید نتایج ثمر بخشی برای کسب و کارشان داشته باشد.
از اشتباهات گذشته خود درس میگیرند
- همه ما در زندگی اشتباهاتی داشته ایم ولی همه ما نمیتوانیم از تجربیاتی که به دست آوردهایم به خوبی استفاده کنیم تا از آنها درس گرفته و تجربه کسب کنیم. انسانها از اولین تا آخرین گام در زندگی خود، همه چیز را با آزمون و خطا یاد گرفتهاند. افراد باهوش با قضاوت منصفانه و روبرو شدن با واقعیت از اشتباهات خود درس میگیرند و کارهای بعدیشان را بهتر انجام میدهند.
جواب همه چیز را نمیدانند
- افراد باهوش برای نشان دادن استعداد خود به دیگران وانمود نمیکنند که همه چیز را میدانند، و در عوض به اندازه کافی باهوش هستند که بدانند چه چیزهایی نمیدانند. افراد باهوش از این نمیترسند که بگویند «من نمی دانم» و اگر چیزی را ندانند سعی میکنند آن را یاد بگیرند. وقتی با یک مفهوم خاص آشنا نیستند میتوانند آن را بپذیرند و با آن کنار بیایند.
آنها کنجکاوند و سؤال های خوب میپرسند
- روانشناسان میگوید تفاوت اصلی بین افراد واقعا باهوش و دیگران توانایی پرسیدن سوالهای درست است. افراد باهوش میدانند که پرسیدن سوالهای کنجکاوانه به اندازه ارایه جواب مهم است. این بدان دلیل است که سوالها میتوانند ذهن شما را به چالش بکشند و به شما کمک کنند که راه حلهای جدید برای مشکلات قدیمی پیدا کنید.
با افراد نخبه در ارتباطند
- هیچ کس به تنهایی کامل نیست. شاید یک فرد باهوش باشد اما همواره چند عقل بهتر از یک عقل است و تیمها عملکرد بهتری نسبت به افراد دارند. شاید استیو جابز مدیر عامل فقید اپل کمی دمدمی مزاج بود اما به خوبی میدانست که باید 8 تا 9 نفر از باهوش ترین افراد شرکت در تیم رهبری اش حضور داشته باشند و به آنها نیز یادآور میشد که همین کار را در تیمهای خود انجام دهند. این کار بسیار هوشمندانه است.
سازگار و خلاقند
- از آنجا که هوش انسان خاصیت تکاملی دارد افراد باهوش در استفاده مناسب از محیط اطرافشان برای رسیدن به هدف خود در زندگی، سازگارتر و خلاقترند و میتوانند خود را با شرایط وفق دهند. افراد باهوش صرفنظر از اینکه چه پیچیدگیها و محدودیتهایی درمقابلشان قرار دارد با ارایه چیزی که میتوانند انجام دهند خودشان را با محیط وفق میدهند. محققان میگویند افراد باهوش انعطاف پذیر هستند و میتوانند در محیطهای مختلف پیشرفت کنند.
منطقی هستند
- بعضی از مردم حتی وقتی که با شواهد انکار ناپذیر در رد تفکرات نادرست شان روبرو میشوند هم چنان در برابر آن مقاومت میکنند که گویی تمام زندگی شان به آن وابسته است. به یاد داشته باشید بدون داشتن تفکر انتقادی، استدلال منطقی، دلیل و روش علمی، انسانها در تاریکی جهل خود باقی خواهند ماند. افراد باهوش با داشتن استدلال منطقی تفکرات خود را به نقد میکشند.
روشنفکرند ولی دمدمی مزاج نیستند
- افراد باهوش خودشان را از ایدهها یا فرصت های جدید جدا نمیکنند. به گفته محققان افراد باهوش تمایل دارند که دیدگاههای دیگر را با قدردانی و روشنفکری قبول و بررسی کنند. و اینکه آنها پذیرای راهحلهای جایگزین هستند. اما به سادگی اجازه نمیهند که در رودخانه مد و خرافات غرق شوند.
آنها در قبول نظریات دیگران وسواس دارند
- اگرچه در ظاهر ممکن است شک گرایی دشمن روشنفکری باشد ولی این دو خصیصه همگام باهم پیش میروند. نکته کلیدی تمایل داشتن به بررسی ایدههای جدید است، به شرطی که توسط مستنداتی علمی ثابت شوند. روانشناسان میگوید یک ذهن باهوش مخالفت شدیدی با قبول چیزهایی دارد که دارای ارزش ظاهری هستند و بنابراین تا زمانی که آن چیز با شواهد فراوان ارائه نشود به آن اعتماد نمیکند.
آنها به تجربه ی افراد دیگر حساس هستند
- بعضی روانشناسان استدلال میکنند که همدلی، وفق یافتن با نیازها و احساسات دیگران و رفتار به گونهای که به این نیازها حساس هستید، یک مولفه مرکزی برای هوش احساسی است. افرادی که باهوش هستند به صحبت کردن با افراد جدید و یادگیری بیشتر درباره ی آنها علاقه دارند. ریچارد هی می گوید: افراد باهوش میتوانند تقریباً چیزی که دیگران احساس یا فکر میکنند را هم احساس کنند.
از نقاط ضعف خود به شکلی مفید بهره میگیرند
- لوب پیشانی به قسمتی از مغز گفته میشود که در مهارتهای شناختی و مهم انسان مانند حافظه، زبان، قضاوت، رفتارهای جنسی و… نقش دارد. هر میزان که لوب پیشانی رشد کند، انسان ها نیز حداقل یک نقطه کور احساسی پیدا میکنند که همواره با آنهاست. گاهی اوقات همین نقاط کور است که آنها را به افرادی نخبه تبدیل میکند. در واقع، در این افراد، یک نقطه ضعف به عاملی برای رشد افراد بدل میشود.
بیشتر از درآمدشان خرج نمیکنند
- بدون شک همه شما در جوانی، خودتان را برای بدست آوردن چیزی به آب و آتش زده اید؛ اما زمانی که به چیزی رسیدید، دیگر نمیخواهید آن را از دست بدهید. به یاد داشته باشید اصلاً نباید چیزهایی را که با زحمت بدست آوردهاید، با ولخرجی تباه کنید.
همیشه هم موفق نیستند
- هنگامی که حرف از موفقیت در کسب و کار مطرح میشود، داشتن هوش یک شرط لازم است نه کافی! به یا داشته باشید برای شروع و مدیریت یک کسب و کار موفق، باید در همه حال و همیشه باهوش بود اما شاید این هوش هم برای پیروزی شما کافی نباشد و لزوما موفقیت یا عدم موفقیت یک فرد نمیتواند نشانهای از هوش او باشد.
اگر برای سوال آیا من باهوش هستم پاسخ مطلوبی نیافتید نا امید نشوید و به دنبال کشف تواناییهای خود باشید. در نهایت هوش به شکل های مختلفی میتواند بروز کند. به آلبرت انیشتین، ویلیام شکسپیر و ماری کوری فکر کنید. هر کدام یک داستان زندگی متفاوت دارد و کار منحصربفردی در دنیا کردهاند. همه آنها به گونهای خاص از هوششان برای کمک به بشریت استفاده کردهاند.
یکی از برترین روشهای درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظهای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.
در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارها به وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.
با ما تماس بگیرید
۲۲۰۰۴۶۲۰
آیا من باهوش هستم؟!