Skip to main content

شما یا اطرافیانتون ممکنه درگیر یکسری از اختلالات روحی و ذهنی مانند: وسواس، اضطراب، افسردگی، اختلال خواب و… باشین.

شاید اولین راهی که برای برطرف کردن این دست مشکلات به ذهنتون برسه مراجعه به روان‌درمانگر، روان‌پزشک یا مصرف طولانی مدت دارو باشه تا بلکه این اختلالات کمرنگ تر بشه در حالی که خیلی از افراد هستند که هیچ تمایلی به مصرف دارو ندارن.

تکنولوژی در این مورد هم به کمک ما اومده تا بتونیم بدون مصرف دارو با استفاده از دستگاه نوروفیدبک برخی اختلالات روحی و روانی رو درمان کنیم.

جلسه نوروفیدبک برای کودک توسط درمانگر با نمایش بازی آموزشی
اجرای جلسه نوروفیدبک برای کودک توسط درمانگر با نمایش بازی آموزشی

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک به معنی آموزش مستقیم عملکرد مغزه. در این روش با کمک کاربرد دستگاه نورو، مغز یاد می‌گیره که کارآمدتر عمل کنه. پزشک لحظه به لحظه عملکرد مغز رو می‌بینه و به مراجعه‌کننده نشون میده و برای تغییر فعالیت مغز به الگوهای مناسب‌تر پاداش میده.

با کمک این روش درمانی نوین، این امکان به وجود اومده که ما بتونیم به زبان خود مغز با مغزمون صحبت کنیم.

نوروفیدبک یه روش درمانی جدیده که مغز رو تشویق می‌کنه تا الگوهای فعالیت سالم‌تری ایجاد کنه. هدف از این رویکرد درمانی تغییر طرز فکر و احساسات شما نیست، بلکه تغییر مغز شما برای عملکرد بهتره.

به زبون ساده میشه گفت این روش تلاش می‌کنه تا مشکل رو از ریشه حل کنه.

مراجعه کننده در حال دریافت نوروفیدبک با مانیتور امواج مغزی در پس‌زمینه
مراجعه کننده در حال دریافت نوروفیدبک با مانیتور امواج مغزی در پس‌زمینه

شیوه درمان با نوروفیدبک چگونه است؟

قبل از شروع جلسه درمان ابتدا بیمار مراحل ارزیابی اولیه رو انجام میده و نتیجه ارزیابی بسته به وضعیت بیمار تعیین میشه؛ به عنوان مثال: هدف از درمان کم کردن میزان اضطراب و استرسه.

بعد از ارزیابی اولیه و ثبت نتیجه امواج مغزی، پزشک الکترودها رو روی سر بیمار میگذاره و پس از تنظیم اون‌ها ممکنه برای بیمار با شروع آموزش نوروفیدبک، فیلم بذاره تا تماشا کنه، یه بازی ویدیویی انجام بده یا به موسیقی گوش بده.

وقتی که پزشک در ارزیابی اولیه تشخیص بده که فعالیت امواج مغزی بیمار به هدف درمان رسیده مغز با بازخورد مثبت پاداش می‌گیره.

به عنوان مثال بیمارانی که مبتلا به اضطراب هستن، زمانی که مغزشون امواج آلفای آهسته‌تر و کمتر از امواج بتا تولید می‌کنه با یه صفحه فیلم بزرگ‌تر، امتیاز بالاتر در بازی، ویدیو یا بازخورد صوتی دریافت میکنن.

در صورت ادامه دادن به درمان در جلسات درمان فرصتی به مغز داده می‌شه تا خودشو اصلاح کنه و پاداش بگیره

گرافیکی از فعالیت نورونی مغز در فرآیند نوروفیدبک
نمای گرافیکی از فعالیت نورونی مغز در فرآیند نوروفیدبک

مدت زمان و طول درمان نوروفیدبک

تغییرات در مغز معمولا به آرامی و در طول زمان اتفاق میفته به همین دلیل، برای دست‌یابی به تغییرات طولانی‌مدت در علائم و عملکرد مغز، جلسات زیادی مورد نیازه.

مثل یک برنامه‌ی ورزشی و یا هر درمان دیگه، بهتره تمرینات نوروفیدبک رو در یه برنامه منظم معمولاً ۲ تا ۳ بار در هفته به صورت یک روز در میون انجام بدین. معمولا مدت زمان جلسات بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است.

حداقل تعداد جلسات نوروتراپی 10 جلسه است و دوره کاملی که برگشت ناپذیره 30 جلسه هست که ممکنه در بعضی از مواقع طول تعداد جلسات طبق نظر پزشک کمتر یا بیشتر بشه.

ذکر این نکته ضروریه که در هر زمانی که دوره درمانی نوروفيدبک ناقص بشه و به اتمام نرسه سبب عود نشانه‌ها و علائم میشه.

این روش درمانی نوعی یادگیری هست که مغز تحت اون خودش رو به بهترین شکل ممکن تنظیم می‌کنه. برای داشتن یه درمان کامل علاوه بر رعایت کردن ترتیب جلسات، همکاری خانواده و رعایت تمامی دستورات و راهنمایی‌های درمانگر ضروریه.

دقت کنین که تغییرات حاصل از نوروفيدبک در چند جلسه اول قابل رویت نیست چون هر نوعی فرآیند یادگیری نیاز به زمان داره.

در حال توضیح جلسات نوروفیدبک به بیمار دچار اضطراب یا سردرد
درمانگر در حال توضیح جلسات نوروفیدبک به بیمار دچار اضطراب یا سردرد

با نوروتراپی چه اختلال‌هایی بهبود می‌یابند؟

نوروفيدبک‌ می‌تونه مکملی برای درمان‌های شناختی رفتاری (CBT) و درمان‌های دارویی محسوب بشه. از جمله اختلال‌هایی که نوروتراپی در درمان اون‌ها نقش موثری داره، می‌تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • افسردگی؛
  • بیش فعالی بزرگسالان و کودکان
  • میگرن؛
  • استرس؛
  • اضطراب اجتماعی؛
  • کنترل خشم؛
  • جلوگیری از وسوسه در سوء مصرف مواد؛
  • اختلال در یادگیری؛
  • مشکلات خواب؛
  • افزایش تمرکز و حافظه؛
  • وسواس فکری وعملی؛
  • دردهای مزمن؛
  • و…

عوارض نوروفیدبک چیست؟

نوروبیوفيدبک نوعی ابزار جدید و نوین برای بهبود اختلالات روان‍پزشکیه که از اون برای اندازه‌گیری و ارزیابی فعالیت‌های عصبی مربوط به مغز استفاده میشه.

این روش به طور کلی ایمن و بی‌خطر است و اکثر افراد بدون هیچ مشکلی می‌توانند آن را تحمل کنند. با این حال، برخی افراد ممکن است اوایل دچار یک سری عوارض خفیف شوند که معمولا با ادامه جلسات کاهش می‌یابند. این عوارض جزئی عبارت‌اند از:

  • سردرد و سرگیجه
  • تحریک‌پذیری یا بی‌قراری
  • خستگی ذهنی و جسمی
  • تغییرات خلقی مثل عصبانیت
  • اختلال در خواب مانند بی‌خوابی یا پرخوابی
  • افزایش اضطراب یا بی‌حسی موقت (در موارد نادر)

سخن نهایی

در این مطلب ما تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اطلاعات کاملی در خصوص فواید نوروفیدبک خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. روش نوروفیدبک دارای مزایای بسیار زیادی است و می توان از این روش برای درمان بسیاری از مشکلات بهره برد.

با ارائه خدمات نوروفیدبک در کلینیکآگاهانه، شما می‌توانید از مزایای این روش درمانی غیرتهاجمی برای بهبود تمرکز، کاهش اضطراب، مدیریت خشم و درمان اختلالات خواب بهره‌مند شوید. متخصصین ما با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و به‌روز، برنامه درمانی شخصی‌سازی شده‌ای را برای شما طراحی می‌کنند تا به بهترین نتیجه ممکن دست یابید.


88770899

دیدگاه خود را ثبت کنید