مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه

افسردگی در نوجوانان : از شناخت علل و نشانه‌ها تا راهکار و درمان

افسردگی در نوجوانان چیست؟

افسردگی در نوجوانان یک مشکل جدی ذهنی است که می‌تواند احساس ناراحتی و بی انگیزگی دائمی را در پی داشته باشد. این نوع افسردگی در نحوه تفکر، احساسات و رفتار های نوجوان شما اثر می‌گذارد و می‌تواند مسبب مشکلات احساسی، عملکردی و فیزیکی او شود. اگرچه افسردگی در هر موقعیتی در زندگی می‌تواند رخ دهد اما ممکن است علائم افسردگی در نوجوانی و بزرگسالی متفاوت باشد.

مشکلاتی مانند فشارهای گوناگون، تحصیل و تغییرات فیزیکی در بدن نوجوانان می‌تواند باعث ایجاد فراز و فرودهای گوناگون برای نوجوان شما شود. با این حال برای برخی از نوجوانان این تغییرات چیزی بیش از یک احساس لحظه ای هستند و نشانه‌هایی از افسردگی به حساب می‌آیند.

 

افسردگی در نوجوانان چیزی نیست که با اراده زیاد بتوان آن را شکست داد چرا که گاهی اوقات پیامدهای سنگینی داشته و نیاز به درمان بلند مدت دارد. برای بیشتر نوجوانان علائم افسردگی می‌تواند به کمک روانپزشک و یا روانشناس تقلیل شود.

علائم افسردگی در نوجوانان

علائم و نشانه‌های افسردگی در نوجوانان شامل تغییرات رفتاری است که می‌تواند مسبب مشکلات گوناگونی در مدرسه، خانه، در روابط اجتماعی و نیز در مراحل گوناگون زندگی شود. این علائم افسردگی می‌تواند در مقیاس شدت بسیار متفاوت باشد اما تغییراتی که در احساسات و رفتار نوجوان شما بروز می‌کند می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

تغییرات احساسی

 

تغییرات رفتاری

 

دلایل افسردگی نوجوانان

این که چرا افسردگی به وجود می‌آید به طور دقیق مشخص نشده است اما احتمال می‌رود مجموع دلایل زیر مسبب این افسردگی شود:

 

 

 

 

 

چگونه به نوجوانان کمک کنیم؟

هرچه بتوانید نوجوانانتان را تشویق کنید تا کارهای مورد علاقه‌شان را انجام دهند، حال بهتری خواهند داشت. نحوه حمایت شما از نوجوانتان سرمایه‌گذاری بسیار مهمی در سلامت بلند مدت اوست. همچنین در زمان افسردگی باید نوجوانتان را تشویق کنید تا با دوستان و کسانی که دوست دارد در تعامل بیشری باشد.

 

به گونه ای زندگی کنید که دوست دارید نوجوانتان به آن شکل زندگی کند. به عنوان مثال خواب کافی داشته باشید، غذاهای سالم بخورید، فعالیت بدنی داشته باشید، رابطه‌های عاطفی صحیح را برای فرزندتان تشریح کنید و نحوه کنترل و مدیریت اضطراب را نشان دهید.

 

تحقیقات بر روی ۱۵۰۰۰ فرد بالغ نشان داد والدینی که در ساعت ۱۰ شب می‌خوابند و نوجوانشان را نیز مجاب به این کار می‌کنند شاهد کاهش ۲۵ درصدی احتمال افسردگی و یا خودکشی در نوجوانانشان خواهند بود. حتی اگر نوجوانتان در شب عملکرد ذهنی بهتری داشت و دوست داشت شب‌ها بیدار باشد شما باید بدانید که او همچنان ۸ الی ۹ ساعت در روز به خواب نیاز دارد.
  • به فرزندتان غلبه بر استرس را یاد دهید

استرس مولفه بسیار مهمی در افسردگی به شمار می‌آید. استرس می‌تواند از مشکلات شاید به نظر مسخره زندگی روزمره مانند تکالیف منزل تا تغییرات مهم در زندگی مانند طلاق و یا ورود به یک مدرسه جدید به وجود آید. از این رو، باید به فرزندتان روش‌های غلبه بر استرس را یاد دهید.

  • کمک کنید تا فرزندتان به  توانایی‌هایش ایمان بیاورد.

بهترین راه برای این کار این است که فرزندتان را تشویق کنید تا به دنبال کارهای مورد علاقه‌اش برود. در عین حال واکنش‌های مثبت شما در زمانی که او کار مهمی را به خوبی انجام می‌دهد، می‌تواند بسیار کارساز باشد.

  • به او کمک کنید تا از خودش مراقبت کند

زمانی را اختصاص دهید و به فرزندتان عواقب و تأثیرات کارهایشان را یادآور شوید. این کار به نوجوان شما کمک می‌کند تا  بفهمد هر عملی تأثیراتی خواهد داشت. در عین حال شما باید نتایج مثبت عملکرد او را نیز بگویید. به عنوان مثال بگویید که اگر سخت تلاش کند و درس بخواند نمرات خوبی خواهد گرفت.

  • کمک کنید تا بتواند از روابط اجتماعی صحیح استفاده کند.

این که نوجوان شما آرام آرام به دوستانش بیش از خانواده‌اش نزدیک شود طبیعیست. شما باید به فرزندتان کمک کنید تا بتواند دوستان خوبی پیدا کند و به او یادآور شوید که برخی مشکلات به کمک دوستان حل نمی‌شوند و بهتر است آن‌ها با مشورت یک بزرگتر مانند پدر و مادر حل شوند.

 

نشانه‌های افسردگی در نوجوانان در عملکرد آنها هویدا می‌شود. به عنوان مثال ممکن است با مواردی مانند نمرات غیرعادی پایین، رهاکردن کارهایی که قبلا به آن علاقه داشته است و یا دوری از دوستان مواجه شود. اگر نوجوانتان برای یک یا دو روز درگیر ناراحتی و یا کج خلقی شد اشکالی ندارد اما اگر علائم افسردگی در خواب، تغذیه و یا خستگی بیش از حد نمایان شد و به صورت مکرر روزانه دیده شد، بهتر است با یک متخصص مشورت نمایید.

 

 

افسردگی در نوجوانان : از شناخت علل و نشانه‌ها تا راهکار و درمان

افسردگی در نوجوانان : از شناخت علل و نشانه‌ها تا راهکار و درمان

یکی از برترین روش‌های درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و  افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظه‌ای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.

  در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارهابه وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.

با ما تماس بگیرید

نوروفیدبک آگاهانه

۲۲۰۰۴۶۲۰

مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه

نوروفیدبک

نوروفیدبک آگاهانه

افسردگی در نوجوانان : از شناخت علل و نشانه‌ها تا راهکار و درمان

منبع: مجله اینترنتی ستاره

خروج از نسخه موبایل