مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه

اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت و راه‌های درمان آن

 آیا شما نگران هستید که کودک‌تان به موبایل یا تبلت معتاد شده باشد؟ در این صورت تنها نیستید. در سال ۲۰۱۸ میلادی، ۱۰۲۴ نفر از والدین درباره میزان استفاده فرزندان‌شان از وسایل دیجیتال مورد بررسی قرار گرفتند و ۴۷ درصد از آن‌ها حس می‌کردند که کودک‌شان به موبایل یا تبلت خود معتاد شده است. امروزه اکثر کودکان به موبایل و تبلت دسترسی دارند و زمان زیادی از روز را صرف استفاده از این وسایل می‌کنند. همه ما هر روز در مهمانی‌ها، سالن‌های انتظار یا وسایل نقلیه عمومی کودکانی را می‌بینیم که در حال استفاده از موبایل یا تبلت هستند. استفاده مداوم کودکان از این وسایل آن‌ها را سرگرم می‌کند و به همین دلیل به والدین وقت فراغت بیشتری می‌دهد، اما باید توجه داشت که این سرگرمی عوارضی نیز دارد. اگر فرزند شما هم زیاد از وسایل دیجیتال استفاده می‌کند و بیش از حد به بازی‌های کامپیوتری می‌پردازد، با ما همراه باشید. در این مطلب به بررسی عوارض اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت و راهکارهای رفع آن می‌پردازیم.

 

اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت و راه‌های درمان آن

اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت و راه‌های درمان آن

 

عوارض اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت

استفاده بیش از حد کودکان از موبایل و تبلت عوارضی دارد که بعضی از آن‌ها جسمی و بعضی دیگر روحی هستند. در ادامه با بعضی از این عوارض آشنا می‌شویم.

 

۱. اضافه وزن

اضافه وزن ناشی از فعالیت کم کودکان یکی از عوارض استفاده زیاد از موبایل و تبلت است. امروزه بازی‌های دیجیتالی جای بازی‌هایی که نیاز به فعالیت بدنی داشتند را گرفته‌اند و به دلیل همین تحرک کم، کودکان بسیار بیشتر از قبل دچار اضافه وزن می‌شوند.

 

۲. کم‌خوابی یا بدخوابی

کودکانی که پیش از خواب تا دیروقت با موبایل یا تبلت بازی می‌کنند، نمی‌توانند به میزان کافی بخوابند و از کیفیت خواب مناسبی نیز برخوردار نخواهند بود، در نتیجه خواب کودکان دچار اختلال می‌شود. این کودکان روز بعد با ضعف بیدار می‌شوند چرا که ذهن‌شان تا پیش از خواب در حال فعالیت فکری برای بازی با موبایل بوده و به میزان لازم استراحت نکرده است.

 

۳. اضطراب

تحقیقات نشان داده است که در موارد بسیاری کودکانی که برای بازی از موبایل یا تبلت استفاده می‌کنند بازی‌های غیر مناسب برای سن‌شان را نیز انجام می‌‍دهند. این امر باعث می‌‍شود که کودکان در سنین پایین استرس بازی‌هایی را متحمل شوند که برای سن آن‌ها طراحی نشده است و به همین دلیل دچار اضطراب خواهند شد.

 

۴. پرخاشگری

کودکانی که به طور مداوم بازی‌های خشونت آمیز انجام می‌دهند، در بعضی موارد کم طاقت می‌شوند و در صورت مواجه با هر امری که خلاف میل آن‌هاست، پرخاشگری می‌کنند. در نتیجه می‌توان یکی از علل پرخاشگری کودکان را این بازی‌ها خوشنت آمیز دانست.

 

 

علائم و نشانه های اعتیاد به موبایل و تبلت

سوالی که اکثر والدین دارند، این است که چگونه نشانه‌های اعتیاد به موبایل و تبلت را می‌توان تشخیص داد؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد. البته باید توجه کنید که داشتن یکی از این نشانه‌ها به تنهایی دلیل قطعی اعتیاد کودک به این وسایل نیست، اما با دیدن این نشانه‌ها به عنوان پدر یا مادر کودک باید حواس خود را بیشتر جمع کنید!

 

 

اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت و راه‌های درمان آن

 

نحوه برخورد با کودکانی که به موبایل اعتیاد دارند

نحوه برخورد شما به عنوان والدین کودک می‌تواند بسیار تاًثیرگذار باشد. اولین نکته مهم در برخورد شما این است که بتوانید در عین ایجاد حس صمیمیت و اعتماد، جایگاه مقتدر خود به عنوان پدر یا مادر کودک را حفظ کنید. شما باید به کودک خود یاد بدهید که استفاده بیش از حد از موبایل یا تبلت برای او آسیب‌زا خواهد بود. برای این کار می‌توانید از راهکارهایی که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم، بهره ببرید:

 

جایگزین موبایل برای کودکان

سوال بسیاری از والدین این است که حتی اگر بتوانیم استفاده درست از موبایل یا تبلت را به کودک بیاموزیم، جایگزینی برای آن سراغ نداریم. در این بخش سعی داریم به این سوال والدین پاسخ دهیم و موارد جایگزینی برای موبایل پیشنهاد کنیم:

 

 

امروزه اکثر کودکان به وسایل دیجیتالی نظیر موبایل و تبلت دسترسی دارند و اعتیاد کودکان به این وسایل تبدیل به یکی از معضلات خانواده‌ها شده است. استفاده بیش از حد از این وسایل عوارضی از جمله اضافه وزن و بدخوابی را برای کودکان به همراه دارد و به همین دلیل والدین باید در این رابطه مراقب فرزندان خود باشند و نشانه‌های اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت را بشناسند، نحوه برخورد با این کودکان را بیاموزند و بتوانند جایگزین‌هایی برای موبایل فراهم کنند. یکی از این جایگزین‌ها می‌تواند بازی‌های خلاقانه کودک همراه شما باشد، در این رباطه توصیه می‌کنیم مطلب بازی‌های خلاقانه برای کودکان را از دست ندهید. هر چند ممکن است والدین در دوره‌ای که می‌خواهند عادت استفاده زیاد از موبایل و تبلت را از سر فرزندان خود بیندازند نیاز به صرف وقت و انرژی بیشتری داشته باشند، اما این وقت و انرژی مضاعف ارزشش را دارد.

 

 

 

یکی از برترین روش‌های درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و  افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظه‌ای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.

  در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارهابه وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.

با ما تماس بگیرید

۲۲۰۰۴۶۲۰

اعتیاد کودکان به موبایل و تبلت و راه‌های درمان آن

خروج از نسخه موبایل