واقعیت این است که وابستگی بیش از اندازه در روابط ما تولید اشکال میکند، اما وابستگی بیش از اندازه کم هم به همان اندازه بد است. میانه سالمی میان استقلال بیانعطاف و وابستگی بیش از اندازه ناسالم هست. وابستگی سالم یعنی توانایی در هم آمیختن صمیمیت و استقلال، بدین معنا که به دیگران تکیه کنیم و با این حال اتکای به نفس داشته باشیم و بیآنکه احساس گناه کنیم، در وقت نیاز، دست کمک به سوی دیگران دراز کنیم. وقتی از وابستگی سالم در ارتباط با اطرافیان استفاده میکنید، به توانمندی درونی میرسید که هرگز از داشتن آن آگاه نبودید و دوستیها و روابط عاشقانه عمق جدیدی پیدا میکنند، مهارتهای شغلی و حرفهای و نیز مهارتهای مربوط به تربیت فرزندان بیشتر میشود و بر سلامتی جسمانی افزوده میگردد، شادی و خوشبختی هم افزایش مییابد.
کارهایی که برای رسیدن به وابستگی سالم باید انجام داد به قرار زیر است:
- کارتان را از آنچه هستید جدا کنید. همه در مواقعی به کمک احتیاج دارند، اما در وابستگی ناسالم تقاضا برای کمک را با عاجز و درمانده بودن به اشتباه میگیریم. به خاطر داشته باشید تقاضای کمک کردن، کاری است که شما انجام میدهید، خود شما نیست. وقتی بتوانید عمل را از شخص جدا کنید، با راحتی بیشتری میتوانید در صورت نیاز تقاضای کمک کنید، و اگر تقاضایتان رد شد راحتتر میتوانید با این مشکل روبهرو شوید. ما این را اندیشه مبتنی بر پیوندجویی مینامیم و این یک مهارت وابستگی سالم است.
- به فراسوی کلیشههای کهنه بروید. ما تقاضای کمک کردن را با نداشتن امنیت خاطر، نرسیدن به حد بلوغ، ضعف و شکست و ناکامی مساوی میدانیم. وقتی دست کمک به سوی دیگران دراز میکنیم، احساس ضعف میکنیم. وابستگی سالم یعنی رفتن به فراسوی این کلیشهها، یعنی ایجاد انگارههای احساسی سالمتر. وقتی اینکار را میکنید به یک همکوشی احساسی و عاطفی میرسید.
- وابستگی را یک وسیله بدانید نه یک هدف. در وابستگی ناسالم دریافت کمک، خود هدف است. در وابستگی سالم، کمک راهی به سوی تغییر مثبت است، راهی برای قویتر شدن است به طوری که در مرحلهی بعدی بهتر عمل خواهید کرد.
- بیاموزید چگونه تقاضای کمک کنید. وابستگی سالم یعنی اینکه بدانید چگونه تقاضای کمک کنید، آنگونه که دیگران وقتی به شما کمک میکنند، احساس خوبی داشته باشند. وابستگی سالم در ضمن بدین معناست که بدانید در چه زمانی تقاضای کمک کنید. بدانید در چه زمانی مناسب است که به دیگران تکیه کنید.
منبع: کتاب وابستگی سالم
نویسندگان: دکتر روبرت برنشتاین و دکتر مری لن گیراند
مترجم: مهدی قراچه داغی
یکی از برترین روشهای درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظهای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.
در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارهابه وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.
با ما تماس بگیرید
۲۲۰۰۴۶۲۰